Brief aan de samenleving

Brief aan de samenlevingHet is al enige tijd geleden, zeg maar lange tijd geleden dat je iets gehoord hebt van De Samenleving. Dit uiteraard niet zonder redenen. Daar later meer over.

De rede waarom ik de samenleving toch aanschrijf zo één dag voor de verkiezingen is omdat ik al een hele lange tijd met een helikopterview naar alle ontwikkelingen in samenleving en de politiek heb gekeken en ik er met de dag treuriger van word.

Waar gaan we heen de aankomende 4 jaar? Versplintert onze samenleving nog verder? Wat gaat er met de pensioenen gebeuren? Verpaupert de zorg voor ouderen nog erger? Gaan we nog meer onze portemonnee moeten trekken om de aantrekkende economie (op papier) nog verder te stimuleren? Hoe staat het straks met de inmiddels afgezwakte (maar nog lang niet ver genoeg) vluchtelingenstroom? Hoe gaan we de vluchtelingen in ons land verder begeleiden naar een beter leven of zelfs een terugkeer naar thuisland? Wat gaat er met onze samenleving gebeuren de aankomende 4 jaar? Tenslotte hebben we te maken met verkiezingsbeloften en de praktijk wijst uit dat deze grotendeels de prullenbak in gaan zodra de uitslag bekend is!

Ik heb er een hard hoofd in en ik vrees het ergste! Noem me een doemdenker, een negatieveling of een rampscenario schrijver. Wat is dan de werkelijkheid? Wat zien wij als samenleving nog steeds niet? Of heb ik het aan het verkeerde eind?

Laat ik beginnen bij het begin:

De Samenleving is opgericht om de politiek, het politieke system te veranderen binnen het huidige systeem. De politieke maffia op te rollen! Roeptoeteren vanaf de zijlijn en via Social Media heeft geen nut. Opgericht vanuit het oogpunt dat een partij beslissingen hoort te maken voor onze samenleving, vanuit de samenleving. Een partij die is opgebouwd uit ervaringsdeskundigen uit de praktijk. Niet vanuit de gevestigde politieke ambtenaren die alleen maar vanuit onderzoeken en peilingen conclusies trekken maar echte mensen uit de samenleving, met de ervaring en deskundigheid. Die voelen en weten hoe politieke beslissingen effect hebben in het vakgebied waar deze vandaan komen!
Is dit dromen? Nee, inmiddels is er een partij ontstaan vanuit het ideaal ervaringsdeskundigen als partijleden in te schakelen. Een goede opzet, een goede stap in de juiste richting. Echter stapt deze partij ook in het bootje der maffioso! Het politieke systeem is corrupt, beschadigd door de media, beschadigd en corrupt gemaakt door de elite. Het is een poppenkast geworden en we kijken allemaal maar wat graag de show! Zien we het niet of willen we het niet zien? Moet het nou allemaal zo erg worden dat verschillende groeperingen elkaar wat aan gaan doen? Dat het land failliet gaat? Dat zelfmoord gewoon wordt? Gaan we dan als samenleving actie ondernemen? Voorkomen is beter dan genezen toch?

Nu ga ik je in deze brief niet vertellen waar je op moet kiezen. Sterker nog ik zal persoonlijk net als 4 jaar geleden mijn stem ongeldig maken door een partij op te schrijven die nog geen zetel heeft. Uiteraard De Samenleving in rode letters! Op onze website en Facebook zijn deze stembiljetten nog terug te vinden van de vorige verkiezingen. Is dat verstandig? Ik kan als idealist geen stem uitbrengen op een partij in een systeem dat corrupt is, kapot is! Je stem ongeldig maken is altijd nog beter dan helemaal niet stemmen!

Wat wil ik dan?

Een solide partij oprichten kost tijd, veel tijd. Niet zoals je ze uit de grond ziet schieten, de genoemde splinterpartijen. Ik zie de Samenleving dan ook niet als een splinterpartij maar een partij in oprichting! Helaas moet ik opnieuw beginnen, maar ach dat is nou juist mijn karakter, volhardend en ik geef niet gauw op. Ik kan het een tijd laten rusten om pas op de plaats te nemen, te overdenken en rustig plannen uitdenken, maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan! Een compleet nieuw politiek stelsel bedenken en uitwerken kost ook tijd, veel tijd! En dit kan ik uiteraard niet alleen! Ik ben dan ook nog steeds op zoek naar mijn ervaringsdeskundigen die dit aan willen gaan. We hebben 3 jaar de tijd voordat de aanloop naar de nieuwe verkiezingen weer van start gaan, genoeg tijd dus!

Waar streef je als partij als De Samenleving dan precies naar?

 • Een volledig kiesbaar politiek systeem, inclusief voorverkiezingen! Een eerlijk politiek systeem
  waarbij de samenleving meebeslist in de aangedragen oplossingen voor problematiek in dit land.
 • Een bindend referendum dus! Uiteraard zal het nieuwe politieke systeem zorgdragen voor de beslissingen die adv de referenda genomen moeten worden. Schoenmaker blijf bij je leest! Maar dat neemt niet weg dat wij als samenleving de beslissingen moeten maken voor onze samenleving! Dat is verbinden! Verdeel en heers moet voorbij zijn!
 • Belastingstelsel de prullenbak in! Waar en wanneer hoor en zie je het niet? Het overgrote deel van de samenleving heeft ruzie met de belastingdienst! Er wordt fout op fout gemaakt, gezinnen worden leeggeplukt en op straat gezet. Belastingaanslagen die compleet fout verstuurd worden welke ook meteen zorgt voor inbeslagname van geld en goederen. Te hoge belastingschalen, te voordelige belastingschalen voor grootverdieners! Corruptieschandalen vliegen je om de oren! Tijd voor een complete herstructureren van het belastingstelsel!
 • Daarbij hoort ook de lastenverlaging voor de samenleving. De lastenverlaging moet grotendeels komen vanuit de belastingen! Maar dit is een discutabel punt. Gezien mijn volgende punt. Bij een Basisinkomen worden de inkomstenbelasting en de BTW iets verhoogd. Daartegenover staat natuurlijk dat elke geregistreerde inwoner van Nederland zijn/haar basisinkomen krijgt. Ongeacht je werkt of niet, ongeacht je alleenstaand, getrouwd, geregistreerd partner bent of een samenlevingscontract hebt.
 • Basisinkomen!
 • Uit de EU (en ja dat kan, verschillende onderzoeken wijzen uit dat dit zeker mogelijk is met grote voordelen voor onze samenleving)
 • Terug naar de Gulden, of in ieder geval een eigen gekozen valuta!
 • Zorg moet voor iedereen betaalbaar zijn, het straffen van zieken moet voorbij zijn!
 • Investeren in de zorg! Laat de ouderen niet langer in de kou staan (of grover gezegd, in urine liggen)
 • Onderwijs hoort gratis te zijn! Dat is onze investering in de nieuwe generatie van leiders, werkenden, ontwikkelaars en alle andere toekomstige bijdragers aan de samenleving!
 • Een strenger, maar vooral gepaste en humaan immigratiebeleid. Iedereen heeft het recht op een veilig bestaan! Hierbij hoort uiteraard dat we terug moeten naar grenscontroles. Niet omdat we migranten willen weren, maar juist ons land beschermen tegen kwaadwilligen!
 • Ontwikkelingen op milieuveiligheid en duurzaamheid stimuleren! Veel meer dan er nu gedaan wordt! Nederland staat bovenaan de lijsten betreft mileubewustheid en duurzaamheid. Laten we met zijn allen zorgen dat we een inspiratie zijn op de rest van de wereld!
 • Verwijderen van Artikel 120 in ons grondwetboek. Meer informatie vind je onderaan mijn brief!
 • Herzien van de grondwet op vele artikelen.

 

Samen kiezen

Ik denk dat ik deze brief kan omtoveren in een boekwerk als ik doorga met alle punten die ik graag zie veranderen. Maar eigenlijk gaat het niet om wat ik wil. Het gaat erom wat de samenleving wil!
Ik kan als partij alleen maar punten aangeven waar ik graag verandering in wil, het is aan de samenleving het met deze punten eens te zijn! Zo niet, dan moeten we zorgen dat we zo dicht mogelijk bij elkaar kunnen komen! Want uiteindelijk zal een partijprogramma van De Samenleving een programma moeten zijn die we als samenleving hebben samengesteld!  Ik geloof echt dat dit mogelijk is!
Voor zover, succes met het stemmen morgen!

Namasté

Informatie Artikel 120: http://www.de-samenleving.nl/algemeen/artikel-120-van-de-grondwet-dooddoener-van-onze-democratie/

Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *