De verkiezingsbeloften 2017

verkiezingsbeloftenMet de aankomende verkiezingen krijgen we weer een stormvloed aan verkiezingsbeloften, net als bij elke verkiezing. Bij elke verkiezing maken wij als samenleving een keuze op een partij die de mooiste beloften doen in de hoop dat deze partij het echt een keer goed zal doen.

En net als bij elke verkiezing trappen wij er als samenleving weer in! De vele beloften gaan na de verkiezing de prullenbak in en politiek Den Haag gaat weer terug naar de orde van de dag.
Terug naar het kaalplukken van de samenleving, de ouderen weer een extra duw geven, de jongeren weer aan het lot overlaten, het marionetten poppetje spelen voor Brussel, ervoor zorgen dat de gemiddelde inwoner van Nederland niet meer naar de dokter gaat vanwege de boetes (lees verplichte eigen risico) en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Lieve mensen, gaan we er dit jaar nu weer in trappen? Laten we dit weer over ons heen komen? Of gaan we nu dan echt eens een vuist slaan en zeggen; Genoeg is genoeg!

Wij van De Samenleving doen geen verkiezingsbeloften! Die hebben we namelijk niet! Wij kunnen als partij ook geen loze beloften maken gezien wij de samenleving zelf zijn.

Of we de verkiezingen halen in 2017 is ons nog de vraag, maar een duidelijk statement samen met de samenleving maken kunnen we wel! In discussie gaan met politiek Den Haag ook!

Mooi al die verkiezingsprogramma’s, maar zijn dat onze programma’s als samenleving? Nee, dat zijn programma’s samengesteld door politieke partijen en niet als samenleving. Ons leven is toch geen menukaart? Waarin je uit Menu A, B, C etc kunt kiezen? Waarin de menu’s een paar kleine verschillen hebben maar alles komt zo’n beetje op het zelfde neer gezien we na het kiezen van menu B we verplicht de ingredi├źnten van menu A en C ook moeten nemen?

Als je je dus afvraagt hoe het verkiezingsprogramma eruit ziet van De Samenleving kunnen we je dus zeggen, nou zo:

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Juist blanco! Natuurlijk zijn er punten waar we hard aan moeten werken. Natuurlijk is er problematiek waarmee we aan de slag moeten en kunnen we niet verwachten dat de samenleving hierin volledige controle heeft. “schoenmaker blijf bij je leest” en dit is ook logisch.
Een partij hoort te regeren, daar is deze voor aangesteld. Maar een partij hoort ook de stem van de samenleving te zijn! Je wilt immers dat je als partij gezien wordt als goede leiders van een land waarin de inwoners over het algemeen tevreden zijn met de regie!

Maar hoe kan een partij dan regeren over tevreden inwoners van Nederland? Door te luisteren, door meningen te vergaren, door te zorgen dat de problematiek samen met de samenleving opgelost wordt. Een klein groepje deskundigen kunnen niet alleen de beslissingen maken over meer dan 16 miljoen inwoners van Nederland! Dit moeten we samen doen! #samenstaanwesterk

Steun ons, deel dit bericht, volg ons en samen kunnen we zorgen voor een beter Nederland!
Samen staan we sterk!

Een reactie

  1. truus jamin Reply

    Met zijn alle de handen in elkaar en op elkaar houden , we zijn al veel te lang voor de gek gehouden , en de kinderen? geen vak maar betonnen muren ,moet gestopt en af gebroken worden , we laten ons toch zekers niet al tijd de wetten voor schrijven nog? das allemaal tekenen

Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *