Tragisch incident of structureel probleem ?

MitchWij danken alle mensen die hun steun hebben betuigd aan de familie en vrienden van Mitch. Door ons bericht en foto te delen en/of te gebruiken als profielfoto hebben we ook een duidelijk signaal gegeven dat we ons zorgen maken over het toenemende geweld en intolerantie die er heerst binnen het politieapparaat.

Naar aanleiding van onze post zijn er diverse discussies gevoerd. Waren we te snel in ons oordeel ? Ligt een en ander aan gebrek aan respect of zelfs aan wederzijds respect ? In hoeverre mogen wij als politieke partij de politie afvallen in deze ?

Inmiddels is bekend gemaakt dat Mitch Henriquez zeer waarschijnlijk om het leven gekomen als gevolg van zuurstoftekort. Dit tekort is vermoedelijk ontstaan door de wijze van arrestatie. De eerste reactie van de politie dat Mitch onwel zou zijn geworden in het politiebusje is inmiddels ook ingetrokken en heeft men bekend dat dit al tijdens de arrestatie is gebeurd.

Zoals wij al stelden zijn wij van mening dat dit geen tragisch incident is maar veel vaker voorkomt dan menigeen denkt. Wij vragen daarom een ieder die direct of indirect ervaringen heeft met excessief politiegeweld (eventueel met beeld ). Wij zouden graag in kaart willen brengen in hoeverre dit een structureel probleem is. Mocht blijken dat dat zo is, zullen wij namens de samenleving actie ondernemen.

Tot slot willen wij bij deze nogmaals de familie en vrienden van Mitch heel veel kracht en wijsheid toewensen de komende tijd. Wij van De Samenleving voelen schaamte en verdriet over dat dit heeft kunnen gebeuren in een land als Nederland.

Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *